Kai Shun Classic hakke grønnsaker / nakirikniv har et blad som er laget av kvalitetsstålet VG-MAX og 32 lags damaskstål med et håndtak i laminert pakkatre. Takket være den noe bøyde eggen er den japanske nakirikniven perfekt til å skjære alle typer grønnsaker fordi bøyningen gjør at matvaren slipper bladet raskere.
VedlikeholdsrådBruk plast- eller treskjærefjøler. Unngå å skjære på skjærebrett av glass, i stekepannen eller på en tallerken. Unngå å skjære i bein eller i dypfryste ingredienser da dette kan skade kniven.
Skjerp gjerne kniveggen etter bruk med et skjærpstål. Unngå oppvaskmaskin, ettersom dette kan skade både kniven og selve oppvaskmaskinen. Vask kniven for hånd etter bruk og tørk av knivbladet forsiktig med en myk klut. Vent ikke for lenge med å vaske kniven ettersom syrer fra matrester kan ødelegge knivbladet. Legg aldri kniven i bløt ettersom den kan begynne å ruste. Oppbevar knivene i en knivblokk eller på en magnetrist.