★ ★ ★ ★ 4.3 / 5 TRUSTPILOT
Bli medlem og få 500p i velkomstbonus
60 DAGER ANGRERETT
Med en fin og dekorativ vinkaraffel gjør du borddekkingen din ekstra sofisiktert og elegant. I vårt sortiment kan du finne et stor utvalg stilige og fine vinkarafler i en rekke ulike former, stiler og design av høy kvalitet.
Her hos Nordic Nest kan du finne et stort utvalg moderne vinkarafler i en rekke ulike design fra kjente merkevarer som for eksempel Tom Dixon, Eva Solo og Audo Copenhagen.
Mens mange vinkarafler er designet for å være en elegant måte å servere vin på, finnes det også vinkarafler som er spesielt designet for lufting eller dekantering av vin før den skal serveres.
Kjennetegnet for dekanteringskaraflene er at de har en stor og bred bunn og en smalere hals. Dette gjør at en større overflate av vinen utsettes for luft, noe som påvirker oksideringsprosessen, som igjen hjelper til med å løfte ut de unike aromaene og smakene i vinen.
Her hos Nordic Nest har vi et stort utvalg vinkarafler og karafler som hjelper deg lufte vinen fra kjente merkevarer.
I tillegg til å være praktiske hjelpemidler for lufting og servering av vin, er også vinkarafler elegante detaljer til borddekkingen din som gir borddekkingen din en elegant og sofistikert toch.
Uansett om du er på utkikk etter vinkarafler med tradisjonell design eller en moderne vinkaraffel, kan disse være vakre detaljer til borddekkingen din som bidrar til å skape en helhetlig og gjennomført stil.
Hvis du heller vinen i en vinkaraffel før servering, utsettes vinen for oksygen, noe som hjelper til med å utvikle både aromaer og smaker i vinen. Denne prosessen er faktisk noe som kan brukes med de fleste viner.
En annen grunn til å bruke vinkaraffel, er at visse viner kan ha bunnfall. Ved å helle vinen i en vinkaraffel før servering, er det enklere å kontrollere at alt bunnfallet er igjen i flasken. Dersom du skal servere en vin med bunnfall, er det viktig at flasken får stå oppreist i minst 24 timer, slik at bunnfallet samler seg i bunnen av flasken.
Sist, men ikke minst, er vinkaraffel en elegant måte å servere vin på, som skaper litt ekstra luksus i både store og små anledninger.
For å oppnå den maksimale smakseffekten av vinen, bør du alltid lufte vinen før servering. Siden halsen på vinflasken er såpass smal, er det ikke nok å fjerne vinkorken før servering. Vinen bør luftes ved å helle den i en vinkaraffel, gjerne langs innsiden av karaffelen slik at all vin kommer i kontakt med luft. Dersom det er bunnfall i vinen, er det viktig å passe på at det ikke kommer noe ned i vinkaraffelen. Etter at vinen er overført til en vinkaraffel, kan du gjerne sirkulere vinen i karaffelen, siden dette gjør at vinen utsettes for enda mer luft.
Hvor lenge vinen skal luftes er avhengig av hvor gammel vinen er. Det kan være alt fra 15 minutter til 2-3 timer. Generelt sett anbefales det at vinen får lufte seg i minst 30 minutter. De fleste unge viner, både røde og hvite, bør luftes innen servering. Modne viner bør derimot ikke luftes for lenge, siden de risikerer å miste aromaen om det går for lang tid. Iblant kan det faktisk være nok å lufte de direkte i vinglasset.
Rødvin er spesielt godt egnet til vinkarafler, ettersom både smak og aroma har stor nytte av å luftes.
Hvitvin og rosévin har også ha nytte av å luftes, selv om det kanskje ikke er like viktig som det er for rødvin.