★ ★ ★ ★ 4.3 / 5 TRUSTPILOT
Bli medlem og få 500p i velkomstbonus
60 DAGER ANGRERETT
De fleste som bor i Norge har hørt om Hardanger Bestikk, og svært mange har minst én favorittserie med bestikk fra denne populære merkevaren.
Hardanger Bestikk sine bestikk er svært populære, men de har også populære serveringsbestikk:
Produkter fra Hardanger Bestikk er laget i rustfritt stål og inneholder 18% krom og 10% nikkel. Krom gjør at stålet blir hardere og fører til at bestikket blir mer holdbart. For at bestikket skal tåle syre og vann bedre, tilsettes nikkel.
Rustfritt stål er et solid materiale med lang levetid som tåler oppvaskmaskin. I motsetning til sølvbestikk, trenger man heller ikke pusse bestikk av rustfritt stål. Bestikk av rustfritt stål ser like elegant og vakkert ut år etter år, og passer like bra til hverdag og fest.
Selv om rustfritt stål er et solid materiale med lang levetid, vil bestikket være enda finere enda lenger om du tar godt vare på det. Oppbevarer du bestikket i en skuff, kan bestikket over tid få merker etter bruk og slitasje. Det er derfor anbefalt å oppbevare bestikket i en bestikkpose.
Før bestikket settes i oppvaskmaskinen, bør det skylles godt. For å unngå flekker på bestikket, er det lurt å tørke det godt etter vask. Tenk også på at kvaliteten på vannet og hvilket oppvaskmiddel du bruker kan påvirke bestikket.
Hardanger og den kjente Hardangerfjorden var en av favorittmotivene til nasjonalromantiske malere på 1800-tallet. Naturen i området er det som mange forbinder med klassisk norsk natur: dype fjorder omkranset av høye, snøkledde fjell, sublime fossefall og mektige isbreer. I disse fantastiske omgivelsene ble Hardanger Bestikk til. Det er også fra denne storslåtte naturen og kulturen til menneskene som har bodd her de henter mye av sin inspirasjon til sine design. Odd Leikvoll står bak designet til mange av seriene, men i dag er Per Finne hoveddesigner hos Hardanger Bestikk.
Hardanger Bestikk startet i en gammel låve i bygda Kinsarvik, som ligger idyllisk til ved Hardangerfjorden. Grunnleggeren var Odd Leikvoll, som tidligere hadde jobbet på en sølvtøyfabrikk i Bergen, og i begynnelsen lagde de skjeer i sølv og sølvplett. Noen år senere hadde de utvidet til å bli et par ansatte. På 1970-tallet flyttet Hardanger Bestikk inn i fabrikklokaler, og det var nå de for alvor begynte å produsere bestikk i stål. Hardanger Bestikk er i dag svært populære bestikk og serveringstilbehør i norske hjem, og drives fremdeles av familien Leikvoll.