★ ★ ★ ★ 4.3 / 5 TRUSTPILOT
Bli medlem og få 500p i velkomstbonus
60 DAGER ANGRERETT
Keramiske kniver er kjente for å veie lite, for deres tynne knivblad og for at de forblir skarpe lenge, noe som gjør det dette til gode kniver til både kutting og hakking på kjøkkenet. Dersom du ønsker deg kniver som ikke behøver å slipes så ofte, er keramiske kniver et utmerket valg å komplementere kjøkkenutstyret og kjøkkenknivene med. Her hos Nordic Nest har vi et stort utvalg keramiske kniver fra kjente merkevarer.
Keramiske kniver veier mindre enn vanlige kniver, noe som gjør de lett å håndtere og bruke. Keramiske kniver kommer heller ikke til å ruste eller bli misfargede.
I motsetning til andre kniver, kommer ikke keramiske kniver til å bli misfargede av syreholdig mat og ingredienser. Keramiske kniver holder seg også skarpere lengre enn stålkniver, noe som gjør dette til et bra valg om du vil slippe å slipe knivene dine så ofte. Keramiske kniver er også kjente for at knivbladet er veldig tynt og fint, noe som gjør det lett å kutte tynne skiver av både frukt og grønnsaker.
Når du har en keramisk kniv, er det viktig å tenke på at knivbladet ikke er like fleksibelt som for eksempel fileteringskniver kan være. Du bør derfor ikke vri eller bøye knivbladet siden dette kan føre til at kniven brekker.
I tillegg bør du heller ikke bruke en keramisk kniv til å knuse ingredienser, ettersom dette kan føre til at knivbladet kan brekke.
Keramiske kniver er produsert av et avansert keramisk materiale som kalles zirkonium. Materialet presses og brennes i svært høye temperaturer, før knivbladet slipes skarpe. Til slutt påføres et lag med diamantstøv, noe som resulterer i svært harde, lette og skarpe kniver du kan ha nytte og glede av lenge.
Keramiske kniver bør vaskes for hånd med mildt oppvaskmiddel og varmt vann. De bør ikke vaskes i oppvaskmaskin, fordi det høye vanntrykket kan føre til at knivbladet kan bli skadet om det slår inn i noe, og den høye temperaturen kan også skade kniven.
For å holde den keramiske kniven i god stand, er det viktig å oppbevare den på et bra sted. Noen merkevarer, som Tefal, har egne beskyttelsesfuteral som beskytter knivbladet når du ikke bruker kniven.