★ ★ ★ ★ 4.3 / 5 TRUSTPILOT
Bli medlem og få 500p i velkomstbonus
60 DAGER ANGRERETT
Støpejern er en type jern som gir slitesterke og robuste stekepanner som tåler høy varme, og er en allsidig og praktisk del av kjøkkenutstyret. En klassisk støpejernspanne er en god investering til kjøkkenet, og har en rekke gode egenskaper. Støpejernspanner gir en fin stekeoverflate, i tillegg har denne type panne en rekke andre positive egenskaper.
Støpejernspanner av høy kvalitet tåler at du bruker kjøkkenredskaper av metall, i tillegg til plast, silikon og tre. Dette gjør at du kan bruke alle dine favorittredskaper, uten å være bekymret for å ripe opp støpejernspanna di når du lager mat.
Støpejernspanner både leder og fordeler varmen jevnt i pannen, noe som sørger for et godt stekeresultat hver gang.
Siden støpejernspanner leder og holder eksepsjonelt bra på varme, passer den like bra på induksjonsovnen hjemme, som den gjør på bålet på skogsturen.
Siden støpejernspanner skal stekes inn med olje, behøver du bruke mye mindre fett når du steker. Dette gjør at maten blir litt sunnere, og at du samtidig beholder den gode smaken.
En støpejernspanne er tyngre og mer massiv enn vanlige stekepanner, noe som gjør at den lagrer varme lengre enn en vanlig stekepanne. Dette gjør at den er perfekt når du skal steke en større mengde mat, ettersom varmen forblir lengre i panna etter at du har stengt av varmen på kokeplata.
En støpejernspanne gir en god og jevn varmefordeling i panna, noe som skaper en jevn og fin stekeskorpe på maten.
Støpejernspanner passer utmerket når du skal koke noe over lang tid, men det er også det perfekte valget om du skal steke biff eller andre kjøttstykker.
Her har vi samlet vårt store utvalg støpejernspanner fra kjente merkevarer, som for eksempel Staub og Fiskars.
Mange støpejernspanner er klare til bruk når du kjøper de, og du behøver derfor ikke brenne de inn. Dersom du ønsker å vise litt ekstra omsorg helt fra begynnelsen, kan du gjerne brenne den inn før du bruker den.
En innbrent støpejernspanne har et naturlig belegg som hindrer panna fra å ruste, og minimerer sjansen for at maten du steker brenner seg fast.
Dette vil også gjøre at støpejernspanna forblir svart og din, og du kan også steke med mindre fett i panna.
Oppvaskmiddel er laget for å fjerne fett, og om du bruker det i en støpejernsgryte, kommer det beskyttende oljelaget fra innbrenningsprosessen til å forsvinne. Dette gjør at maten kommer til å brenne seg fast i panna når du steker, og støpejernspanna di kan ruste.
Dersom du bruker oppvaskmiddel i støpejernspanna, er det viktig att du brenner inn den igjen før du bruker den igjen.
En støpejernspanne skal vaskes for hånd med varmt vann. Du får gjerne olje inn panna di etter rengjøring med et tynt lag olje.
Dersom det blir brukt oppvaskmiddel i støpejernspanna, kan du brenne inn den på nytt for å lage et nytt, beskyttende lag.
Om du tar godt vare på støpejernspanna din, kan støpejernspanna vare i flere generasjoner.