★ ★ ★ ★ 4.3 / 5 TRUSTPILOT
Bli medlem og få 500p i velkomstbonus
60 DAGER ANGRERETT
Best på: steking med lite matfett, perfekt for allround matlaging, lett å bruke.
Ulemper: følsom mot høye temperaturer, slites raskere, tåler ikke redskaper av metall.
Stekepanner med belegg – enten med keramisk belegg eller med non-stick-belegg er den perfekte allround stekepanna!
En non-stick-stekepanne er den beste stekepanna å ha når du skal arbeide med delikate råvarer som fisk og grønnsaker, eller når du skal lage sausbaserte retter som kjøttsaus.
Takket være belegget, kan du steke maten med lite olje og fett uten av råvarene brenner fast. Stekepanner med belegg er lette og holder i noen år, men ikke like lenge som stekepanner i støpejern, noe som også er grunnen til at stekepanner med belegg er billigere. En klar favoritt blant stekepannene med belegg er Pro IQ.
Tips: redusert stekefettet – stekepanner med belegg behøver ikke mye for å få en fin stekeoverflate!
Best på: Høye temperaturer, god varmefordeling & lang levetid.
Ulemper: tung, krever litt mer matfett ved steking, syrlige råvarer kan bli misfargede.
En stekepanne i støpejern er en investering som holder livet ut om du tar godt vare på den. Denne pålitelige stekepanna tåler høye temperaturer godt og fordeler varmen jevnt over bunnen, noe som gjør den til den beste stekepanna for å steke råvarer som for eksempel kjøtt. Det er derimot viktig å ikke varme opp stekepanna for raskt, i stedet bør du la temperaturen stige langsomt.
Under matlagingen slipper støpejernsstekepanner naturlig fra seg litt jern, noe som både fungerer som smaksforhøyer og som også er nyttig. Ulempen med en støpejernsstekepanne er derimot tyngden og at den krever litt mer matfett ved steking.
Tips: stekepanner i støpejern passer alle varmekilder, men oppbevar aldri mat i støpejernspanner siden maten kan få en sterk jernaroma og stekepanna kan ruste.
Best på: Enkel å rengjøre, slitesterk, rask varmefordeling.
Ulemper: Krever litt mer matfett og en viss skikkelighet ved steking på høye temperaturer, ikke ideelt for råvarer som behøver snus ofte, som for eksempel pannekaker.
En stekepanne i rustfritt stål er mesterkokkens favoritt!
Stekepanner i rustfritt stål er utrolig slitesterke, og takket være stekepannens sandwichbunn, bestående av lag med stål og aluminium, tåler disse stekepannene høye temperaturer. En stekepanne i rustfritt stål passer utmerket til råvarer som kjøtt og fugl, men er den beste stekepannen til retter der du vil skape en karamellisert overflate. Disse stekepannene tåler varme bedre enn stekepanner med belegg og fungerer litt på samme måte som en grill: når du legger råvaren i stekepanna, kan du oppleve ar den fester seg i bunnen, men ettersom råvaren får en fin stekeoverflate, slipper stekepannen råvaren så du kan snu den. I likhet med støpejernsstekepanner er stekepanner i rustfritt stål ofte dyrere på grunn av deres høye kvalitet som gir både lang livslengde og gode stekeegenskaper.
Tips: bruk rikelig med matfett i den rustfrie stekepanna di!
En stekepanne i rusfritt stål er mesterkokkens favoritt! Den tåler høye temperaturer og er den beste stekepannen å bruke når du vil få en karamellisert stekeoverflate.
Best på: leder varme raskt og jevnt, passer til flere typer matlaging.
Ulemper: Kan skifte farge ved overoppheting, krever mye stekefett ved steking.
En stekepanne i kobber er utrolig fin å ha på kjøkkenet! Visste du at kobber er det materialet som er nest-best på å lede varme? En kobberstekepanne varmes raskt og jevnt opp, og passer utmerket for å tilberede flere ulike matretter. En stekepanne i kobber har en innside i rustfritt stål, noe som innside i rustfritt stål, noe som innebærer at også denne stekepanna krever en viss skikkelighet når stekepanna kommer opp i høye temperaturer.
Tips: når kobberen skifter farge, kan du polere med pussemiddel, så holder stekepanna seg fin.
Stekende hett tips for stekepanner: varm aldri opp stekepanna direkte på høyeste varme, da kan den slå seg.
Det er bra å vite at støpejernspanner ikke får vaskes i oppvaskmaskin eller med oppvaskmiddel.
Avhengig av råvaren kan det være nødvendig med ulike typer stekepanner på kjøkkenet: en wokpanne til woken, en grillpanne til kjøttet og en sauteuse til de retter som er sensitive for varme kanskje?