★ ★ ★ ★ 4.3 / 5 TRUSTPILOT

FRI FRAKT OVER 599 KR*

Bli medlem og få 500p i velkomstbonus

60 DAGER ANGRERETT

Logg inn

BLACK WEEK 10-70% rabatt på nesten alt*

Inspirasjon/Livsstil & Oppskrifter/3 tips på gode og enkle hverdagsoppskrifter
Bilde som viser en liten gutt sittende ved et dekket frokostbord med nybakte kaldhevede rundstykker.

3 tips på gode og enkle hverdagsoppskrifter

Selv i en hverdag med fulle timeplaner og høyt tempo, kan det være deilig å ha noen enkle oppskrifter i bakhånd for middagen; gode og enkle hverdagsoppskrifter som alle vil sette pris på, og som i tillegg er raske og enkle å lage. La deg inspirere av tre enkle hverdagsoppskrifter fra @bakamedfrida som gir litt ekstra glede til alle dagens måltider, fra frokost til kaffepausen og middagen!
fredag 16. august 2024
Del artikkel

GJØR HVERDAGSMÅLTIDENE ENKLERE & LITT MER SPESIELLE

I en hverdag fylt med forpliktelser og aktiviteter kan det være godt å ha ting som både forenkler og gjør ukens dager litt lysere. God og enkel mat som alle liker, og som går raskt å lage, er alltid et stort pluss. Oppskrifter man stadig vender tilbake til, og som man til slutt lærer utenat, er gull verdt. Her er tre oppskrifter som garantert blir hverdagsfavoritter:

1. NATTHEVEDE RUNDSTYKKER - FOR GODE FROKOSTER HELE UKEN

Frokost med nybakt brød? Ja takk! Disse smakfulle og enkle rundstykkene er utrolig gode og lette å lage, perfekt både til hverdags- og helgefrokoster.

Oppskrift (8–10 rundstykker)

Ingredienser:
25 g fersk gjær
5 dl kaldt vann
2 ss olivenolje
1 ss honning (kan sløyfes)
2 ts salt
11 dl hvetemel

Slik gjør du:

  1. Rør sammen alle ingrediensene til en klissete deig i en bolle som er stor nok til at deigen kan heve til dobbel størrelse. Deigen skal ha konsistensen som en tykk grøt. Bruk for eksempel en tresleiv.
  2. Dekk bollen med plast og sett den i kjøleskapet i minst 8 timer.
  3. Velv deigen ut på en godt melet arbeidsbenk og del den i 8–10 biter (avhengig av hvor store rundstykker du ønsker). Vend dem i melet – ikke arbeid med deigen, for da mister den luften og faller sammen. Legg rundstykkene på et stekebrett dekket med bakepapir.
  4. Forvarm ovnen til 250°C og sett rundstykkene midt i ovnen når den er varm. Senk temperaturen til 220°C og stek brødet i ca. 15–20 minutter, til det har fått en fin gyllen skorpe. Ta dem ut og la dem avkjøles før du skjærer i dem.

2. EPLEPAI MED SMULDREDEIG - EN EKTE FAVORITT TIL KAFFEPAUSEN

Hva setter ikke en ekstra spiss på hverdagen som en herlig kake? En god kaffepause midt i uken hvor du kan nyte sesongens epler og servere noe deilig til familie eller venner.

Oppskrift (8–10 porsjoner)

Ingredienser:
4 store epler
1/2 dl brun farin
1 ss malt kanel
200 g smør
2 dl hvetemel
3 dl havregryn
1 dl sukker
1 klype flaksalt

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 200°C over-/undervarme.
  2. Skrell, fjern kjernene og skjær eplene i skiver. Legg dem i en ildfast form. Dryss over brunt sukker, kanel og flaksalt.
  3. Smuldre sammen de resterende ingrediensene til en smuldredeig. Fordel deigen over eplene.
  4. Stek kaken midt i ovnen i ca. 20–25 minutter, til den har fått en fin gyllen farge. Ta den ut og la den avkjøles litt før du serverer kaken med litt vaniljesaus eller iskrem.

3. GUACAMOLE - PERFEKT TOPPING TIL TACOFREDAGEN

En hverdagsfavoritt for mange, spesielt på fredager, er tacos som kan lages på en rekke forskjellige måter etter smak og behag. Men noe mange liker å toppe tacoen med er en skikkelig god guacamole.

Oppskrift

Ingredienser:
2 modne avokadoer
1 stor eller 2 små hvitløksfedd
1 liten tomat
1/2 rød løk
1 ss ferskpresset limesaft
2 ss olivenolje
En klype chiliflak - etter smak
Nymalt salt og svart pepper - etter smak

Slik gjør du:

  1. Start med å dele og fjerne steinen fra avokadoene, mos dem grundig.
  2. Finhakk hvitløk, tomat og rødløk. Rør dette sammen med resten av ingrediensene i den moste avokadoen – mos til ønsket konsistens.
  3. La guacamolen stå i kjøleskapet en stund før servering for å få fram ekstra mye smak. Server gjerne med nachochips.

Vil du ha mer inspirasjon og tips på mat og drikke?

Sjekk ut alle våre oppskrifter her!

 

Foto og oppskrifter: Frida Skattberg

Josefin Beijer
Skribent

DITT HJEM FOR SKANDINAVISK DESIGN
Nordic Nest (Bedriftens org.nr.: 997 671 538) E-post: info@nordicnest.no Tel: 210 81 665
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB