FRI FRAKT OVER 599 KR*

BLI MEDLEM - FÅ 500 POENG

60 DAGER ANGRERETT

Logg inn
Inspirasjon/Livsstil & Oppskrifter/By på forfriskende sommersalat: 3 enkle oppskrifter
Forfriskende sommersalat laget av jordbær og fetaost servert på kakefat fra PotteryJo til sommerlunsjen.

By på forfriskende sommersalat: 3 enkle oppskrifter

En sommersalat skal være forfriskende og lett å sette sammen etter å ha badet og hengt på stranden. Derfor gir vi deg vi deg 3 enkle oppskrifter på herlig sommerlige, vegetariske salater laget med blant annet jordbær, chèvreost og physalis – sommersalater å servere til både store og små i ferien.
tirsdag 12. april 2022
Del artikkel
Små fingre strekker seg etter nøttene i den friske sommersalaten med geitost.

CHÈVRE & CASHEWSALAT – EN METTENDE SOMMERSALAT

Ingredienser:

  • Babyspinat
  • Chevreost
  • Kapers
  • Cashewnøtter
  • Cocktailtomater
  • Avokado
  • Olivenolje
  • Flaksalt

Denne forfriskende sommersalaten er mer mettende og egner seg derfor utmerket som forrett eller hovedrett sammen med en skive nybakt brød. Her balanseres den kraftige aromaen av geitost med den milde smaken av avokado og nøtteaktig babyspinat. Geitost og nøtter passer godt sammen, derfor kan en rikelig mengde cashewnøtter strøs på salaten. Saltet fra nøttene og syren fra kapers balanserer ut sødmen til tomatene, og med litt flaksalt og olivenolje er salaten klar! Her er ingen tillaging nødvendig, bare ferske og smakfulle ingredienser blandet på en visuelt enkelt og sommerlig måte.

En nydelig grønn sommersalat serveres på et gult serveringsfat fra PotteryJo til sommerlunsjen.

GRØNN PAPRIKASALAT MED PHYSALIS - PERFEKT TIL GRILLING

Ingredienser:

  • Bladspinat
  • Grønn paprika
  • Physalis
  • Gresskarfrø
  • Hele sukkererter
  • Olivenolje
  • Flaksalt

For de som ønsker en sommerlig salat med noe mildere og mer diskrete smakskombinasjoner, kan man prøve denne paprikasalaten med sukkererter og physalis. Den søte og syrlige smaken av physalis passer perfekt sammen med grønn paprika og sukkererter, mens en håndfull gresskarkjerner fremhever spinatens nøtteaktige smak. Også her kommer det langt med bare litt flaksalt og olivenolje som dressing. Enkelt, friskt og godt å servere til grillmat på sommerfesten. Flere smarte og enkle tips til sommerfesten finner du her.

På bordet står et kakefat fra PotteryJo på bordet hvor det serveres en nydelig sommerlig salat laget med jordbær og fetaost.

JORDBÆR- OG FETAOSTESALAT – FOR STORE OG SMÅ

Ingredienser: 

  • Bladspinat
  • Jordbær
  • Fetaost
  • Druer
  • Solsikkefrø
  • Oliven olje
  • Flaksalt
  • Kvernet svart pepper

Jordbær og fetaost – to sommerklassikere vi gjerne spiser mer enn én gang i sommer. Denne nydelige salaten vil garantert bli en stor favoritt rundt bordet blant både voksne og barn, og kan også være en hovedrett i seg selv. Kombinasjonen av sødmen til norske jordbær med saltheten fra fetaost og et hint av sort pepper er uslåelig. Druer gir salaten en ekstra dimensjon, og la alt hvile på en seng med nøtteaktig bladspinat. Dryss solsikkekjerner over, og avslutt med olivenolje og noen klyper flaksalt. Server gjerne denne nydelige sommersalaten på et fint serveringsfat eller hvorfor ikke på et kakefat?

Styling: Åsa Holmkvist Foto: Angeliqa Daldorph

Arijana Rosso
Forfatter

TIL SERVERINGEN

Få 500p i velkomstbonus og samle poeng på dine kjøp som medlem av kundeklubben.