★ ★ ★ ★ 4.3 / 5 TRUSTPILOT
Bli medlem og få 500p i velkomstbonus
60 DAGER ANGRERETT
Å bake brød i en gryte som denne fra STAUB er et av Fridas beste tips til julebrødet ditt - det er raskt og enkelt og blir et skikkelig sprøtt brød!
Denne juleoppskriften er overraskende enkel og kombinerer to herlige ingredienser som passer perfekt til jul. Brødet bakes i en støpejernsgryte og minner mye om en enkel surdeig sier Frida, og er best med hjemmelaget smør eller god ost fortsetter hun.
Ingredienser (til 1 brød)
Slik gjør du:
Form deigen forsiktig for å holde luften inne.
Skjær opp julebrødet for å avsløre tranebærene og valnøttene inni.
Gulrotkaken er en herlig nyanse av gul takket være safranen, den gir også en ny dimensjon til julebaksten din – så festlig!
Gulrotkaken er en klassiker som fungerer hele året, men her har Frida delt med oss sin juleversjon av denne klassikeren ved å tilsette safran i røren og vaniljeglasur. I Sverige er det vanlig å bake med safran i juletider og denne krydrede julekaken legemliggjør nettopp dette.
Ingredienser:
Kake:
Glasur:
Slik gjør du:
Kake:
Glasur:
Vørterbrød er et klassisk brød som er et must på det svenske julebordet til juleskinken!
Vørsterbrød er en veldig populær juleoppskrift i både Norge og Sverige. Brødet navnet sitt fra bryggerurten som brukes til å gi brødet den særegne smaken. Vørter er en væske som utvinnes fra ølbryggeprosessen. Brødet er tradisjonelt laget med rosiner, men du kan også velge å blande inn nøtter eller annen tørket frukt avhengig av hva du foretrekker.
Ingredienser (til 2 brød):
Slik gjør du:
Ha deigen i en lang smal bakeform som er dekket med bakepapir for å få brødet lettere ut av formen ved servering.
Gløggsettet fra Dorre med snøflak på er perfekt å servere gløggen i.
Baking bringer frem mange minner fra Fridas barndom, men er også hennes terapi i julen.
En kakeform som denne fra Nordic Ware er perfekt å gi til en bakemester i julegave!
Foto: Frida Skattberg, @bakamedfrida