★ ★ ★ ★ 4.3 / 5 TRUSTPILOT
Bli medlem og få 500p i velkomstbonus
60 DAGER ANGRERETT
En sjokoladefondant går alltid hjem – by på denne festlige desserten før klokken tolv.
Ingen nyttår uten en sjokoladefondant til dessert, ikke sant? Her i kombinasjon med karamell – for en drømmekombo!
– Enkelt, festlig og fantastisk godt. Topp eventuelt med en klatt krem eller en kule vaniljeis, og litt bringebær for å balansere sødmen, sier Frida.
Ingredienser for 4 porsjoner:
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 200°C over-/undervarme, og smør og sukker 4 ovnsfaste porsjonsformer.
2. Hakk sjokoladen og smelt den sammen med smøret i en kjele på svak varme. Rør til all sjokoladen er smeltet. Fjern fra varme.
3. Pisk eggeplommer, de to eggene og melis luftig. Rør inn sjokoladeblandingen, hvetemel og kakao, hell i formene. Klikk en haug med spiseskje karamellisert melk i midten av hver form, og dekk den deretter med litt røre.
4. Stek på rist midt i ovnen. Tiden i ovnen varierer mellom 8–12 minutter, avhengig av ovnen og størrelsen på formene. De er klare når den begynner å heve litt i midten.
En ostekake går alltid hjem som dessert ved festlige anledninger. Ostekake med sjokolade er også en smaksopplevelse uten like!
– En enkel dessert som du pisker opp på et par minutter. Glatt ostekake og sprø kjeks, det vil enhver falle for, sier Frida.
Ingredienser for 4 porsjoner:
Slik gjør du:
1. Smelt sjokoladen og la den avkjøles.
2. Pisk kremost, kremfløte, melis og kakao luftig med en elektrisk visp. Tilsett sjokoladen under konstant visp for å danne en jevn ostekakeblanding.
3. Smuldre to kjeks i hvert glass og fordel deretter ostekakeblandingen over kjeksen. Topp med bringebær.
Tips: Bruk sprøytepose til å fordele ostekakedeigen på en rask og enkel måte.
Slå på stortromma og by på nyttårskake! Dette er den ultimate kaken for å imponere gjestene dine – siden den er både enkel å lage og smaker veldig veldig godt!
– En nyttårskake med smak av sitron, pasjonsfrukt og hvit sjokolade. Perfekt balanse mellom syre og sødme. En kake for både voksne og barn, sier Frida.
Ingredienser for 8 biter:
Kakebunn:
Passionsfruktcurd:
Smørkrem med hvit sjokolade
Slik gjør du:
Kakebunn:
Passionsfruktcurd:
Hvit sjokoladesmørkrem:
Montering:
Bruk en slikkepott som denne fra Le Creuset for å fordele kremen jevnt over kakebunnen.
Foto: Frida Skattberg
Resept: Frida Skattberg