★ ★ ★ ★ 4.3 / 5 TRUSTPILOT

FRI FRAKT OVER 599 KR*

Bli medlem og få 500p i velkomstbonus

60 DAGER ANGRERETT

Logg inn

BLACK WEEK 10-70% rabatt på nesten alt*

Inspirasjon/Livsstil & Oppskrifter/Baka med Frida - 3 enkle kaker å bake til sankthans
Pynt marengskaken med friske bringebær! Det blir en festlig og deilig sankthanskake å by gjestene dine på.

Baka med Frida - 3 enkle kaker å bake til sankthans

Frida Skattberg, også kjent som Baka med Frida, inspirerer med sine fantastisk deilige og enkle oppskrifter. Siden sankthans er rett rundt hjørnet har Frida satt sammen tre enkle kaker til sankthans – en marengskake, en rullekake og en kremkake. Her finner du oppskriftene.
torsdag 9. juni 2022
Del artikkel

1. MARENGSKAKE MED KREM OG BRINGEBÆR

En sprø og lett seig marengs med luftig krem og friske bringebær er den perfekte kaken å servere på sankthans eller til enhver festlig begivenhet. Pynt kaken med valgfrie ferske bær som skaper sommerfølelse – ifølge Frida er det en sommerdrøm for store og små.

Ingredienser til 10 kakestykker:

Marengs:

  • 4 eggehviter
  • 2 dl sukker

Fyll:

  • 3 dl kremfløte
  • 250 g friske bringebær
  • Valgfrie ferske blomster som dekorasjon

Slik gjør du:

  1. Marengs: Start med å sette ovnen på 150°C over-/undervarme og kle et brett med bakepapir, sett til side.
  2. Pisk eggehvitene til et fast skum med en håndmikser eller i kjøkkenmaskinen, pisk på høy hastighet. Tilsett så litt sukker om gangen mens du hele tiden visper, og når alt sukkeret er tilsatt lar du marengsen vispe i 5 minutter.
  3. Form marengsen til en marengsbunn på bakepapiret, fordel ut så stort du ønsker, min er ca. 25 cm i diameter.
  4. Sett midt i ovnen og senk varmen til 125°C. Stek i ca. 60 minutter. Når den slipper papiret, er den klar – løft forsiktig. Ta ut og la avkjøles helt.
  5. Legg kakebunnen på et kakefat. Pisk kremfløten luftig og topp marengsen med krem og friske bær. Pynt med ferske, spiselige blomster.
Frida Skattberg "Baka med Frida" baker enkle kaker til sankthans som denne sprø og deilige marengskaken dekorert med krem med en Le Creuset slikkepott.
Frida Skattberg "Baka med Frida" baker enkle kaker til sankthans som denne sprø og deilige marengskaken med krem og bringebær på Rörstrand Swedish Grace kakefat.

Pynt marengskaken med friske bringebær! Det blir en festlig og deilig sankthanskake å by gjestene dine på.

2. RULLEKAKE MED SITRON OG KREM

En søt og syrlig rullekake med sitronkrem og pisket krem er Fridas neste tips på enkle kaker å lage til sankthans. Det går raskt å bake til mange gjester når tiden er knapp og tilsett gjerne noen friske bær for litt ekstra luksus, sier Frida.

Ingredienser til 10 kakestykker:

Lemoncurd:

  • 3 egg
  • 1,5 dl sukker
  • 1 sitron, revet skall
  • 1 dl sitronsaft
  • 75 g romtemperert smør

Rullekake:

3 egg

  • 1,5 dl perlesukker
  • 0,5 dl melk
  • 2 dl hvetemel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 klype salt

Fyll:

  • 2 dl lemon curd
  • 2 dl kremfløte

Slik gjør du:

  1. Lemoncurd: Start med å visp eggene lett i en bolle (gjerne rustfri). Rør så inn sukker, sitronskall og sitronsaft.
  2. Senk bollen i et vannbad som koker på middels varme.
  3. Varm blandingen under konstant omrøring til den tykner.
  4. Ta av varmen og rør inn smøret, rør til alt smøret har smeltet.
  5. Hell over i en rengjort krukke og sett umiddelbart på lokket. La den avkjøles helt i kjøleskapet før bruk.
  6. Rullekake: Sett ovnen på 225°C over-/undervarme og kle en stekeplate med bakepapir.
  7. Pisk egg og sukker hvitt og luftig på høy hastighet med en håndmikser eller i en kjøkkenmaskin, i ca. 5 minutter. Rør inn melken og de tørre ingrediensene og rør til en klumpfri røre.
  8. Fordel røren på brettet og stek kaken midt i ovnen i ca. 5 minutter, til den er gylden.
  9. Ta ut og dryss sukker på kaken, vend den så over på nytt bakepapir og dekk med bakepapir, la avkjøles.
  10. Fyll: Pisk kremfløten luftig. Fordel lemoncurd over bunnen, og fordel deretter kremen forsiktig over.
  11. Rull sammen til en ganske stram rull fra langsiden. Legg deretter på et serveringsfat.
Frida Skattberg "Baka med Frida" baker enkle kaker til sankthans, som en enkel og smakfull rullekake med sitron og kremfløte.

Den luftige kremen og sitronkremen er fantastisk gode ingredienser til rullekaken.

Frida Skattberg "Baka med Frida" baker enkle kaker til sankthans, som en enkel og smakfull rullekake med sitron og kremfløte.

Tips: bruk bakepapiret når du ruller sammen den deilige rullekaken din.

Frida Skattberg "Baka med Frida" baker enkle kaker til sankthans, som denne smakfulle rullekaken på Ernsts fat ved siden av Ripple Long drink-glasset fra Ferm Living.

Rullekaken - et perfekt tips til enkle kaker å lage til sankthans som kommer til å gjøre gjestene dine glade.

Frida Skattberg "Baka med Frida" baker enkle kaker til sankthans, som denne klassisk deilige kremkaken med vaniljekrem og jordbær på Broste Copenhagen Nordic Sand kakefat.

3. KREMKAKE MED VANILJEKREM OG JORDBÆR

Fridas neste tips er en klassisk kremkake med en liten vri – nemlig limemarinerte jordbær som tilfører en nydelig syrlighet. Ifølge Frida er det en utrolig god kake som er den perfekte desserten denne sommeren!

Ingredienser til 8 kakestykker:

Kakebunn:

  • 6 egg
  • 3 dl sukker
  • 1,5 dl potetmel
  • 1,5 dl hvetemel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver

Limemarinerte jordbær:

250 g ferske jordbær

  • 1 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • revet skall fra en lime
  • 1 ss ferskpresset lime

Vaniljekrem:

  • 1 vaniljestang
  • 4 dl melk
  • 1 dl sukker
  • 4 eggeplommer
  • 4 ss maisstivelse
  • 25 g smør

Garnityr:

  • 3 dl kremfløte
  • 1 ts vaniljesukker
  • 200 g ferske jordbær
  • revet skall fra en lime

Garnityr:

  • 4 dl kremfløte
  • 200 g jordbær

Slik gjør du:

  1. Kakebunn: Start med å sette ovnen på 175°C over-/undervarme og kle en springform, 24 cm med bakepapir - høye kanter. Smør formen med smør og strø gjerne kokos over. Legg til side.
  2. Pisk egg og sukker hvitt og skikkelig luftig, pisk med håndmikser i ca. 5 minutter. Tilsett så de tørre ingrediensene og rør forsiktig til en klumpfri røre.
  3. Hell røren i formen og stek i nedre del av ovnen i ca. 35-40 minutter. Ta ut og la avkjøle før du deler i tre bunner.
  4. Vaniljekrem: Del vaniljestangen i to (på langs) og skrap ut frøene, kok deretter opp frøene og stangen med melk og sukker.
  5. Pisk eggeplommer og maisstivelse hvitt og luftig. Hell så den varme melkeblandingen over eggeblandingen mens du hele tiden pisker.
  6. Sil alt tilbake i kasserollen og kok opp til den tykkelsen du ønsker på fløten. Pisk inn smøret når kremen er tatt av varmen – rør hele tiden til kremen er jevn. Sett så i kjøleskapet til det er helt avkjølt.
  7. Limemarinerte jordbær: Skyll og finhakk jordbærene. Bland de sammen med resterende ingrediensene og la det trekke i et par minutter.
  8. Montering: Legg en kakebunn på et kakefat og smør på vaniljekremen.
  9. Legg på neste kakebunn og fyll med jordbærene.
  10. Legg på den siste kakebunnen og smør kaken med luftig kremfløte. Topp med jordbær.
Frida Skattberg "Baka med Frida" baker enkle kaker til sankthans, som denne deilige kremkaken hvor jordbær legges på kaken på Nordic Sand Broste Copenhagen kakefat.

Jordbær er et must når man skal bake enkle kaker til sankthansfeiringen!

Frida Skattberg "Baka med Frida" baker enkle kaker til sankthans, som denne klassiske kremkaken med jordbær med revet lime som garnityr.

Riv limeskall over jordbærene for en frisk syrlighet og vakker dekorasjon

Vil du vite mer om Baka med Frida? Her kan du lære hennes beste baketips og bli mer kjent med henne!

Foto: Frida Skattberg

Oppskrifter: Frida Skattberg

Linnéa Axelson
Forfatter

FRIDAS FAVORITTER

-

DITT HJEM FOR SKANDINAVISK DESIGN
Nordic Nest (Bedriftens org.nr.: 997 671 538) E-post: info@nordicnest.no Tel: 210 81 665
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB